URRGB

Udruzenje racunovodja i revizora grada Beograda

Farmeri u Beogradu, javite se – država deli subvencije

Leave a comment

Podsticajna sredstva za oblasti: pcelarstvo, stocarstvo, vocarstvo i povrtarstvo. Poziv vazi i za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

Sekretarijat za privredu Beograda objavio je četiri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva i povrtarstva.

Poziv važi i za nabavku poljoprivredne mehanizacije – priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2018.

Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku nove opreme za pčelarstvo i to: deset košnica sa pripadajućim ramovima, vrcaljka (ručna ili električna), električni otklapač saća (automatski ili poluautomatski) i topionik za vosak. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava iznosi 65.000 dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 20.000.000 dinara, a rok za podnošenje prijava je 5. april.

Podsticajna sredstva u oblasti stočarstva namenjena su za nabavku domaćih ili uvoznih kvalitetnih steonih junica holštajn – frizijske rase ili simentalske rase, kvalitetnih priplodnih ovaca i kvalitetnih priplodnih koza. Maksimalni iznos podsticajnih sredstava je 300.000 dinara po korisniku, za tu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 50.000.000 dinara, a rok za podnošenje prijava je 23. mart.

Podsticajna sredstva u oblasti voćarstva i povrtarstva namenjena su za nabavku i postavlanje opreme i to: protivgradne mreže na površini od 0,25 ha do 1 ha, protivgradne mreže sa sistemom za navodnjavanje „kap po kap” na površini od 0,25 ha do 1 ha, plastenika sa sistemom za navodnjavanje „kap po kap” na površini od 0,03 ha do 0,05 ha, sistema za navodnjavanje „kap po kap” na površini od 0,25 ha do 1 ha.

Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 50.000.000 dinara i rok za prijave je 30. mart. Podsticajna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije – priključnih mašina namenjena su za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivredne mehanizacije – priključnih mašina.

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava je 400.000 dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su bespovratna finansijska sredstva u iznosu od 55.000.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 16. mart.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto cene onoga što je predmet javnog poziva.

Izvor: Tanjug

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.